söndag 10 augusti 2008

Åtta nya räddningshundinstruktörer!

Lördagen den 9 augusti certifierade SBK åtta nya räddningshundinstruktörer efter en veckas intensiv utbildning. Lotta Castell och Helena Johansson var lärare på kursen och Curt Blixt var inlånad för en dags fördjupning i hundens mentalitet.Bakre raden: Helena Johansson, Dorota Kalinowska, Ulla-Britt Norberg, Kristina Rahm, Björn Bergström, Lotta Castell och Gerd Melin. Främre raden: Maggan Carlsson och Magnus Hultin.

De nya räddningshundinstruktörerna är: Björn Bergström (Umeå), Margaretha Carlsson (Falun), Magnus Hultin (Umeå), Dorota Kalinowska (Rosersberg), Jessica Löfgren Norrman (Onsala), Gerd Melin (Järvsö), Ulla-Britt Norberg (Falköping), Kristina Rahm (Lidköping).

Kursen inleddes med en dags förträff i maj, hemuppgifter under sommaren och sedan avslutades den med en veckas intensiv gnuggning den första veckan i augusti.

Ett stort tack till alla!
/Magnus Hultin

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har en liten 8 månaders vovve som jag skulle vilja utbilda till räddningshund, min fråga är om du vet vart jag ska vända mig och hur jag ska börja. Bor I Västerås. Tackar. =)

Magnus Hultin sa...

Hej!
Trevligt! Du kontaktar din lokala brukshundklubb så kan de hjälpa dig vidare. Det finns aktiva räddningshundgrupper i Stockholm så det finns risk för att du, om du och din hund är aktuella för utbildning, kanske måste pendla dit för att kunna genomföra utbildningen. Men, kolla med din lokala brukshundklubb i Västerås eller Skultuna.
mvh
Magnus